F.A.Q.

Ce este o bila?

Bilutele cu vopsea se vor sparge în momentul impactului cu jucãtorul si în general provoacã o durere foarte usoarã. Ceea ce dã senzatia de durere este impactul produs de bilutele cu vopsea în momentul în care acestea ating pielea jucãtorului sau în momentul în care pãtrund prin echipament. Desigur, cu cât esti mai aproape de armã, cu atât viteza bilei cu vopsea care te va lovi va fi mai mare. În concluzie se va simti o durere mai mare atunci cand vei fi împuscat de aproape si o durere mai micã atunci când împuscarea se face de la o distantã mai mare.

Î n general cele mai deranjante lovituri, dupã ce un joc s-a terminat, pot fi zgârieturile sau vânãtãile datorate terenului de joc.  Statisticile indicã faptul cã paintball este una dintre cele mai sigure activitãti distractive. La V.P.A. toate armele cu vopsea sunt verificate zilnic, înainte si în timpul jocului, pentru a se asigura cã viteza si distanta de la care sunt expediate bilele cu vopsea sunt în conformitate cu standardele industriale recunoscute.

 

Cum se va juca?

De obicei paintball se joacã de cãtre echipe ce pot fi identificate prin banderole colorate. Echipele pot fi formate din 3-4 jucãtori pânã la 20 de componenti. Fiecare echipã se luptã sã îndeplineascã un scop, un obiectiv, similar celorlalte sporturi care au în comun mingea. Dacã jucãtorul este lovit si bila cu de vopsea se sparge în orice loc pe corpul sau pe echipamentul acestuia, rezultând o patã de vopsea, regulamentul spune cã acest jucãtor este considerat „eliminat” si imediat trebuie sã pãrãseascã câmpul de joacã îndreptându-se spre o zonã desemnatã sau spre zona neutrã.

O biectivele sunt diverse si cuprind între altele capturarea sau apãrarea steagului mergãnd pânã la eliminarea în totalitate a echipei adverse. Indiferent în care dintre situatiile de mai sus vã veti afla, jocul va provoca participantii atât psihic cât si mental ca o exercitare a istetimii atât de necesarã victoriei.

 

DOARE?

 

Pe scurt, raspunsul este: din pacate, da! Sa fii lovit de o bila aflata in viteza face parte din joc.

Din fericire, nu este asa de rau pe cat pare. Bilele cu vopsea se sparg la impact, disipand aproape intreaga energie si producand foarte putina durere. Durerea simtita este comparabila cu lovirea cu un bat si dispare dupa numai cateva secunde. Desigur, o lovitura de la distanta mica va „accentua” senzatia (citeste „doare mai tare”) in comparatie cu o lovitura de la distanta mai mare.

In general totusi, bucuria jocului va alunga orice urma de durere care ar putea fi simtita in urma unei lovituri.

La plecarea de pe teren, un jucator poate avea cateva urme ale loviturilor, insa aceasta va fi de un real folos in conturarea unei imagini vizuale cand va povesti prietenilor despre jocul de paintball.

 

ESTE UN JOC SIGUR ?

Ca in orice activitate sau sport, intotdeauna exista posibilitatea ranirii. Totusi, regulile standard de siguranta si utilizarea corespunzatoare a echipamentelor fabricate si aprobate din punct de vedere al sigurantei, fac din paintball unul dintre cele mai sigure jocuri de echipa. De fapt, statisticile companiilor de asigurari arata ca mai multi oameni sunt raniti in timpul jocului de popice sau la pescuit, decat cand joaca paintball.

Daca jucatorii de pe teren poarta *INTOTDEAUNA* ochelari de protectie, care sunt de obicei parte a unei masti de protectie pentru ochi si fata. Daca, in momentul in care nu se afla pe teren, armele au piedica trasa, pentru a preveni iesirea bilelor cu vopsea din incarcator. Se insista asupra sigurantei pe majoritatea terenurilor, organizandu-se un instructaj la initierea fiecarei sesiuni de catre arbitrii sau membrii firmei care ii supravegheaza pe jucatori.

In final, terenurile comerciale destinate jocului de paintball limiteaza viteza de tragere la maxim 300 de picioare pe secunda. Jucatorii care ignora regulile privitoare la siguranta sunt de obicei eliminati din joc si nu au voie sa participe la urmatorul joc. Terenurile care nu indeplinesc cerintele de siguranta trebuie evitate.