Impuscati-l pe capitan

ÎMPUSCATI-L PE CAPITAN

Pregatirea terenului : Sunt necesare urmatoarele:

-2 baze cu steag;

-2 echipe egale numeric;

-un membru al fiecarei echipe e ales Capitan;

-echipele sunt duse la bazele proprii;

-capitanul este legat la capatul unei funii de 600 cm; celalalt capat este legat de un obiect imobil (de exemplu un copac);

-pentru a adauga putin antren jocului, Capitanul poate sa nu fie legat, în schimb arma sa este legata;

-alta varianta este de a limita toti jucatorii la a avea doar 20 bile cu vopsea, în timp ce Capitanul poate avea un numar nelimitat de bile cu vopsea.

Limita de timp sugerata : 30 de minute. Limita poate fi schimbata în functie de marimea terenului de joc, acoperire sau numarul de jucatori.

Reguli :

1)Capitanul nu-si poate desface singur funia;

2)Daca se joaca varianta cu arma legata, Capitanul îsi poate abandona arma dar nu poate folosi arma altuia.

3)Daca folositi optiunea cu vopsea limitata, jucatorii nu-si pot împrumuta mingi de vopsea;

4)Toti jucatorii trebuie sa-si inceapa jocul de la baza unde se afla steagul propriu (sau punctul desemnat a fi punct de pornire)si nu pot parasi aceasta zona decât atunci când jocul a început;

5)jucatorii care au fost loviti sunt eliminati din joc;

6)jucatorii care sunt eliminati nu au voie, prin cuvinte sau gesturi, sa-si indice orice intentii sau localizari ale membrilor echipei adverse.

Pentru a câstiga jocul : eliminati Capitanul echipei adverse.

Tactici : Desemnati un numar corespunzator de jucatori care sa-l pazeasca pe Capitan la baza unde se afla steagul. Daca se joaca varianta cu arma legata, acest grup trebuie sa stea tot timpul cu Capitanul. Alta tactica este de a avea toata echipa pe pozitie de aparare si sa se astepte cealalta echipa indiferent de cât timp ar lua . Probabil ca si ei încearca acelasi lucru. Echipa cu cel mai mult calm câstig de obicei.